Check out my shop!

Økonomi som hjemmepassere, studerende og selvstændig

Jeg får tit spørgsmål om, hvordan vi får tingene til at hænge sammen, så her er et indlæg med et overblik over vores økonomi.

OM VORES FAMILIE:

Majken arbejder som selvstændig med en lav indtjening.

Daniel studerer på RUC, hvor han er færdig juni 2022. Han har ikke mere SU tilbage. I år får han tilskud til pasning af eget barn. Og til næste år kan han tage slutlån på studiet.

Vi hjemmepasser og hjemmeskoler vores børn fra 2014 og 2019.

I foråret 2020 flyttede vi fra en dyr lejlighed på Frederiksberg til et billigere hus på Bornholm.

Af forskellige årsager fungerer det ikke for os, hvis en af os skulle arbejde mere væk hjemmefra.

OM VORES ØKONOMI:

Jeg vil starte med at sige, at vi ikke mangler noget i vores hverdag som sådan. Vi har, hvad vi skal bruge. Men der er helt klart ting, jeg savner, og vores økonomi ser ikke ud som vi gerne vil have den til på sigt.

Vi er ikke fremtidssikrede. Vi har for eksempel ikke nogen pensionsopsparing eller børneopsparing. Vi har ikke budgetteret med uforudsete udgifter. Eller udgifter til tandlæge, fysioterapi, el.lign., Vi har ingen penge afsat til lommepenge til hverken voksne eller børn. Eller til tøj, legetøj, mv.

Når det er sagt, så finder vi veje. Børnene mangler bestemt ikke legetøj eller tøj. Nye sko og tandlæge finder vi altid penge til. Vores kost er økologisk, og vi har også en sjælden gang imellem mulighed for at tage nemme løsninger og købe takeaway fx.

Vi har lån for 6-700.000 (hus- og studielån)

Og lige nu har vi to opsparinger:

En på 90.000 til at dække vores udgifter for 2021, mens vi har lav indtjening.

Og en på 80.000, som er afsat til at få ordnet det mest essentielle på huset, såsom at få isoleret loftet, der stort set ikke er isoleret pt.

Når Daniel bliver færdig med studiet næste år ser det hele lidt lysere ud.

Jeg har løbende haft ret mange bekymringer omkring økonomi i de 6-7 år, hvor vi har hjemmepasset. Og det har været en stressfaktor. Men vi har faktisk aldrig manglet penge til noget vigtigt og det har været en god erkendelse at se det. Nu hviler jeg efterhånden okay i det hele.

BUDGET:

Indtægter pr måned:

Børnepenge: 2745
Daniel tilskud til pasning af eget barn: ~5000
Majken overskud i virksomhed: ca. 1500
Gave: 1000

Samlede indtægter: ca. 10245 kr

Udgifter pr måned:
Hus, ca. 4500
Lån, ca. 1000
Majken studielån: 1083
Licens: 210
Forsikringer: 625
A-kasse: 423
Transport: 1709
Telefon og internet: 400
Økologisk kost, husholdning, bleer, mv: 5000

Samlet pr mdr: 14950

Jeg håber, at det kan give lidt til jeres egne tanker om økonomi. Sig endelig til, hvis I har spørgsmål.

Du er velkommen til at finde mig på Instagram.

4 comments

 • Trine

  Hvis Du går hjemme og har et barn med særlige behov, hvorfor hjemmetræner du så ikke…. paragraf 32…. Det kunne evt give lidt mere økonomisk frihed, da du vil være berettiget til tabt arbejdsfortjeneste, samt retten til supervision og andre udgifter forbundet med at have børnene på egne hænder.
  Jeg har været hjemmepasser/træner siden 2008, hvor loven kom til. Min søn har autisme, og derfor særlige behov. Det har givet Så meget.

  • Majken (author)

   Jeg tænker måske ikke nødvendigvis, at dét tilbud er til vores familie. Vi har valgt hjemmepasningen før vi vidste noget om særlige behov, og vi trives godt. Når jeg læser om det lyder det ret omstændigt, og eftersom vi er på en god vej, føler jeg ikke pt behov for det. Men det er rigtig godt at vide, at muligheden er der! Mange tak for at påpege det!

  • Ditte

   Der står ikke børnepenge på oversigten. Hvordan kan det være?

   • Majken (author)

    Det var en svipser, at tallet ikke var kommet med. Det er hermed rettet ☺️

Comments are closed for this post.