Check out my shop!

Økonomi som hjemmepassere, studerende og selvstændig

Jeg har overvejet om jeg skulle dele vores økonomi. Det er tit sådan lidt tabubelagt. Men jeg er selv glad for at læse om andres økonomi, og fordi det er så vigtig en del af overvejelserne omkring hjemmepasning og hjemmeskole, så deler jeg gerne.

Og jeg vil starte med at sige, at vi mangler som sådan ikke noget. Vi har, hvad vi skal bruge. Men der er da ting, jeg savner, og vores økonomi ser ikke ud, som vi gerne vil have den til på sigt.

Vi har foreksempel ikke nogen pensionsopsparing. Ingen børneopsparing. Vi har ikke budgetteret med uforudsete udgifter. Eller udgifter til tandlæge, fysioterapi, el.lign., Vi har ingen penge afsat til lommepenge til hverken voksne eller børn. Eller til tøj, legetøj, mv.

Når det er sagt, så finder vi veje. Ungerne mangler bestemt ikke legetøj eller tøj. Sko og tandlæge finder vi altid penge til. Og vi har også en sjælden gang imellem mulighed for at tage nemme løsninger og købe takeaway fx.

Vi har en opsparing på lidt over 100.000 lige nu, som vi kan trække på mens Daniel studerer (han er lige startet på sin 2-årige kandidatuddannelse). Når han bliver færdig, ser det noget lysere ud. Han uddanner sig til datalog, hvor startlønnen er god, og han er mega dygtig.

Jeg har løbende haft ret mange bekymringer omkring økonomi i de 6-7 år, hvor vi har hjemmepasset. Og det har været en stressfaktor. Men vi har faktisk aldrig manglet penge til noget vigtigt og det har været en god erkendelse at se det.

At vi har særlige behov i familien betyder bl.a., at det er ekstra sårbart for os, hvis Daniel skulle arbejde ved siden af studiet og være mere væk, så det har vi valgt, at han ikke skal lige nu.

Lige straks lander vi i vores nye tilværelse som husejere og derfra er planen ligeså stille at arbejde på at blive gældfri.

Budget

Indtægter pr måned:

  • Børnepenge: 2745
  • Daniel SU: 5753
  • Daniel studielån: 4792
  • Majken virksomhed: ca. 1500
  • Gave: 1000

Samlede indtægter: ca. 15790 kr

Udgifter pr måned:
Hus, ca. 4500
Lån, ca. 1000
Majken studielån: 1083
Licens: 210
Forsikringer: 625
A-kasse: 423
Transport: 1709
Telefon og internet: 400
Økologisk kost, husholdning, bleer, mv: 5000

Samlet pr mdr: 14950

Tilovers: 840 kr

Jeg håber, at det kan give lidt til jeres egne tanker om økonomi. Sig endelig til, hvis I har spørgsmål.

Du er velkommen til at finde mig på Instagram.