Opskrift på Learning Tower

Indlægget indeholder reklamelinks!

Få masser af tips og 150 små, konkrete idéer til at have børnene med i de praktiske opgaver: EBOG Sammen om Hjemmet.

Et Køkkentårn er noget så simpelt som en skammel med et rækværk. Da jeg stødte på fænomenet for nogle år tilbage var jeg mind blown. Fordi helt ærligt: Det er dælme smart!

Børnene kan selv kravle op og ned af tårnet og stå trygt indenfor rækværket. Jeg har armene fri, og behøver ikke at bekymre mig om, om de trimler ned. Jeg kan lave mad. Og de kan være med.

For mig gør det hele forskellen i forhold til at kunne overskue at have et lille barn med i køkkenet. Det dér med en almindelig skammel eller et lille barn på køkkenbordet fungerer bare ikke for mig.

Vores yngste har brugt sit tårn siden han var ca. 13 måneder. I starten var det med en hel del støtte. Vi hjælp ham op og ned. Og vi stod bag ham, når han var i tårnet, hvis nu han skulle træde udover kanten. Det gjorde han dog ikke.

Nu hvor han er 16 måneder, bruger han det mange gange dagligt, både for at komme op og kigge med, og for at være reelt med i madlavningen. Og han har virkelig godt styr på det.

Hvis du vil have idéer til at have dit barn med i de praktiske opgaver, så følg endelig med på Hjemmeakademiet på Instagram, hvor jeg deler den slags.

Jeg har også skrevet en hel ebog, Sammen Om Hjemmet, med en masse tips og mere end 150 konkrete små ting, du kan invitere dit barn med i.

Byg Selv

Du kan købe et færdigt tårn flere steder, for eksempel her (flere farver), men du kan faktisk også bygge dit eget Køkkentårn. Prøv at søge på Google eller Pinterest på følgende ord:

– Learning Tower
– Kitchen Helper
– Toddler Tower

Så kommer der mange forskellige muligheder frem.

Herhjemme var det min far, der lavede tårnet til os, og han har lavet en opskrift, som du er velkommen til at bruge som inspiration, hvis du vil.

Tårnet er oprindeligt lavet til vores ældste, da han var lille, og da vi tog tårnet frem igen til den yngste, overvejede vi at sætte plader på de 3 sider i stedet for den midterste tværbjælke, da bjælken her nærmest inviterer til, at man kravler op og sætter sig på pinden bagtil, med risiko for frit fald bagud. Men indtil videre har det fungeret fint.

Opskrift:

OBS på sikkerhed!

Den her opskrift er ikke sikkerhedstestet eller sikkerhedsgodkendt og det er derfor på dit eget ansvar, hvis du bygger efter den og bruger tårnet til dit barn. Vi kan ikke garantere for, at produktet er sikkert at bruge og vi kan ikke stilles til ansvar herfor, så selvom du følger vejledningen her, må du selv vurdere, hvor sikkert det er i forhold til dit eget barn. Hav dit barn under opsyn, når det bruger tårnet. Vær opmærksom på tårnets tyngdepunkt, og vær opmærksom på, at tårnet kan tippe, hvis det benyttes på andre måder end den tilsigtede. Det er fx en god idé at have tårnet stående op af bordpladen. Hvis du vælger at sætte “midterbjælken” på tårnet, så vær opmærksom på, at den kan bruges som trinbræt, så barnet kan sætte sig op på kanten af rundpinden. Vi anbefaler, at du ikke efterlader barnet i tårnet uden opsyn.
Vi tager forbehold for eventuelle fejl i opskriften.

Forslag til materialer

1 stk Ikea skammel til 79,-

4 skruer: 7-8 cm, 5 mm tykkelse.

24 skruer: 4,5 cm lange., 4 mm tykkelse

Ubehandlet træ i følgende mål:

4 Lodrette ben: 4,5 x 4,5 cm x 48 cm

4 Vandrette sider: 9,5 x 2 cm x 24 cm

2 Vandrette Front: 9,5 x 2 cm x 40 cm

1 Rundstok bag: 2,5 cm i diameter, 32 cm lang.

Økologisk olivenolie

Forslag til fremgangsmåde

1. Skær træet til i passende mål

2. Slib træet med maskine eller sandpapir, så der ikke er skarpe kanter.

De vandrette sider:

  • Nederste skrue: måles 2 cm ind fra enden og 2 cm fra bunden.
  • Øverste skrue: måles 2 cm fra enden og 2,5 cm fra toppen.

De vandrette frontbjælker:

  • Nederste skrue: måles 4 cm ind fra endnu og 2,5 cm fra bunden.
  • Øverste skrue: måles 4 cm ind fra endnu og 2 cm fra toppen.

5. Giv det hele et lag olie og lad det tørre

Delene sættes sammen:

Læg tårnets lodrette ben på en plan overflade og bor siderne fast, så de flugter med yderkanterne. Husk at sætte hullerne til rundstokken overfor hinanden.

Mål 15 cm mellem de to sidebrædder

Det gøres med begge de to sider.

Sæt rundstokken i. Der kan evt sættes en ekstra sikring i rundstokken i form af en skrue.

Vend tårnet, så rundstokken ligger ned mod gulvet. Herefter skrues de to forplader på, ud for, hvor siderne sidder.

Skru toppladen af skammelen. Vend bunden i vejret på tårnet og skru pladen fast på tårnet med nogle lange skruer, mindst 7 cm.

Skru så tårn med topplade fast på skammelen.

Og så burde den være der! Jeg håber, at det giver mening? Del endelig jeres tårne med mig på Instagram ved at tagge @hjemmeakademiet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.